SYDVÄST JULSPECIAL • 7/2023 37 www.fiskochskaldjurgrossist.com 0763 - 40 96 96 info@fiskoskaldjur.com GROSSISTPRISER TILL PRIVATPERSONER ÖPPET: Tis–fre 10.30-17.30 Lör 11-14 Besök oss: Ringugnsgatan10B på Limhamn. Köp Kalix & Vänern LÖJROM hos oss Linnég. 100, Limhamn • 040-16 21 00 Öppet: mån-fre 10-18, lör 10-14, sön 11-14 www.blomstrapalimhamn.se Öppet alla dagar fram till julafton. Välkommen till oss i jul! INGREDIENSER 300 g kungskrabba (1–2 ben) • 50 g smör • 2 msk hackad bladpersilja 1 msk pressad citron • 200 g grön sparris VITLÖKSBRÖD 1 liten baguett • 1 vitlöksklyfta • 1 krm salt • 1 dl riven parmesan 2 msk smör • 2 msk olivolja • 1 msk finhackad persilja • 0,5 tsk chiliflakes Sätt ugnen på 250°. Vitlöksbröd: Skär brödet i skivor. Skala och pressa vitlöksklyftan i en skål och mosa tillsammans med saltet. Låt stå 2-3 min, saltet gör vitlöken lite mildare i smaken. Blanda ner parmesan, smör, olja, persilja och chiliflakes. Bred vitlökssmöret på brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 min. Smält smöret och bryn det lätt, 5-10 min. Tillsätt persilja och citronsaft. Ansa sparrisen och förväll den i lättsaltat vatten ca 4 min. Dela kungskrabbsbenen i lederna, klipp upp benen med en sax. Klipp bort en bit av skalet så att benen ”öppnas”. Lägg upp dem på fat. Ringla över lite av smöret. Servera krabbenen med resterande smör vid sidan om, sparris och vitlöksbröd. RECEPT FRÅN: Fisk&Skaldjur på Limhamn Smaklig måltid! 2 port KUNGSKRABBA med brynt citronsmör och vitlöksbröd är en lyxig rätt som passar perfekt på nyårsmenyn.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjYyNDk=