15 Världens ledare skrev under 17 hållbarhetsmål som 2015 antogs som FN:s globala mål. Semper arbetar aktivt för att bidra till ett hållbart samhälle och i vårt hållbarhetsarbete bidrar vi till flera av målen och delmålen. Semper och de globala målen Ingen hunger Eftersom vi tillverkar livsmedel, finns en medvetenhet hos alla våra medarbetare att hålla matsvinnet så lågt som möjligt. Vi är aktsamma med allt i vår egen värdekedja och försöker hela tiden undvika att råvaror går till spillo inom vår produktion. Vi har även ett fortsatt samarbete med flera välgörenhetsorganisationer som vi donerar livsmedel till. Vi bidrar även till andra verksamheter istället för att slänga mat. INGEN HUNGER God hälsa ochvälbefinnande Vi stödjer kliniska studier inom både spädbarns- och småbarnsområdet som driver nutritionsforskningen framåt. Baserat på forskningsstudien OTIS har vi utvecklat mer hållbara och hälsosamma livsmedel för de mindre barnen. För att hålla oss uppdaterade kring celiaki och glutenfria livsmedel följer Semper forskningen inom området samt stödjer forskningsprojekt relaterade till glutenfria livsmedel. I syfte att förbättra välbefinnandet för en grupp konsumenter har vi utökat vår märkning av glutenfria livsmedel. GOD HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE Ekosystem och biologisk mångfald Genom vårt fortsatta medlemskap och stöd till Unescos biosfärområde i Götene vill vi skydda den biologiska mångfalden och främja välmående ekosystem. Semper är del av Herogruppens Bee Careful program som värnar om pollinerare genom olika aktiviteter. HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION Hållbar konsumtion och produktion Sempers mission är att ge konsumenter matglädje genom att ta tillvara det goda i naturen. En grundläggande del i vår mission är omställningen till en mer hållbar produktion. Vi arbetar kontinuerligt med att integrera vårt hållbarhetsarbete i vår verksamhet. Under året har det varit stort fokus på vårt arbete att minska matsvinnet. Bekämpa klimatförändringarna Vetenskapliga studier har visat att människan ända sedan industrialiseringen har påverkat utsläppen av växthusgaser. Jordbruk och livsmedelsproduktion står idag för ca 25 % av de globala utsläppen. Som tillverkare av livsmedel tar vi också ansvar för att bekämpa klimatförändringarna. Vi har till exempel i vår energiintensiva produktionsprocess helt gått över till förnybara energikällor.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjYyNDk=