10 SYDVÄST JULSPECIAL • 7/2023 Med smak av Hallon & Humle Blossa 23 kan serveras både varm och kall. Åsa, Blossas egna Chief Blender, föredrar att dricka glöggen kall då smakerna kommer fram på ett mer nyanserat och kraftfullt sätt. Hon tar ett kuperat glas och fyller med frusna hallon i stället för isbitar. Om du vill prova något nytt så servera glöggen med kex, hallon- eller björnbärsmarmelad och en god bit getost. SERVERINGSTIPS: Hallon tillför en lekfull bärighet i Blossa 23, vars sötma balanseras av humle som blir extra tydlig i eftersmaken. Humlens toner fångas särskilt bra upp av nejlikan från glöggkryddorna, som tillsammans bjuder på en spännande kombination. Årets glögg tar oss tillbaka till då den första Blossa-flaskan tappades, och Gamla Stan var en samlingsplats för marknader och bryggerier. Bland Sveriges äldsta gator och torg, där pubar trängs med färgglada hus i slingrande gränder, hittar vi platsen där den första Blossa-flaskan tappades år 1895. Än idag är all Blossas glögg gjord på samma hemliga grundrecept, en unik kryddblandning som lagras i månader och vin från noga utvalda vingårdar. Det är kärleken till hantverket som gjort Blossa till en älskad tradition, och det är denna historia, Blossas egna, som utgör inspirationen för årgångsglöggen 2023. ” Jag har tagit fram alla årgångsglöggar sedan starten, och det känns fint att under jubileet resa tillbaka till där allt började. Stockholm har en rik bryggerikultur, där humle spelat en viktig roll, från dåtidens populära svagdricka till dagens mikrobryggerier. Om sensomrarna kom Mälarborna in till Gamla Stan och sålde färskplockade hallon, ett bär vi odlat i Sverige sedan medeltiden ”, säger Åsa Orsvärn, Blossas Chief Blender sedan 1998. DESIGNEN BJUDER DESSUTOM PÅ EN ÖVERRASKNING! Flaskans detaljer lyser i mörkret – preci som gatlykorna i Gamla Stan – när du släcker ljuset. KÄRLEK TILL HANTVERKET källa: BLOSSA

RkJQdWJsaXNoZXIy MjYyNDk=