36 SYDVÄST INSPIRATION • 6/2023 by MARTIN BACH Cheers eller Cheese TILL DEN OMÖJLIGA SVENSKA OSTBRICKAN BRIE DE MEAUX = Cabernet Sauvignon från västra stranden Bordeaux. Art.nr: 3083 GORGONZOLA = Brunello di Montalcino från södra Toscana. Art.nr: 12357 GRUYÈRE, COMTE, CHEDDAR = Riesling från Alsace. Art.nr: 22257 STILTON, SAINT AGÜR = Välj mellan Portvin eller Amarone Art.nr: 8016 eller 22350 KALTBACH = Nu snackar vi en riktigt bra champagne gjord på Pinot Noir Art.nr: 7686 Ost och vin är gott. Gott + gott blir gott. Men 1+1 kan också bli 3. Det är då och endast då som smakerna gifter sig med varandra och det kan uppstå en gastronomisk explosion i munnen. Zenato Ripassa Art.nr: 12324 Brie, gorgonzola, gruyère, chèvre, stilton, cheddar och kaltbach är bara några av de osttyper som vi samlar på oss från delikatessdisken en fredag eftermiddag på väg hem från jobb. I andetagen mellan mataffären och den stund då vi kommer avnjuta ostarna med familj och vänner funderar du på ”Vilket vin bör jag servera?” För vin och ost passar ju ihop. Det tråkiga svaret är ja. Det roliga svaret är mycket mer komplicerat. Det tråkiga svaret blir - köp Zenato Ripassa! Det roliga svaret blir - köp med fördel halvflaskor och skapa din egna lilla ost- och vinprovning:

RkJQdWJsaXNoZXIy MjYyNDk=