Produktkatalog 2023

138 WATCH INSTRUCTION ONLINE ANALYS Manuell provtagning Intervall Vägledning Kontroll reglerutrustning (fritt klor/pH/redox) Varje dag På morgonen innan badet öppnar, vid provkran för mätutrustning Fritt klor Varje dag* Direkt ur bassäng, på sämsta punkt, och i samband med dagens högsta belastning pH-värde Varje dag* Bundet klor Varje dag *Flera gånger per dag på större anläggningar och i högtempererade bassänger - Infärgningsprov* ger svar på lämplig punkt i bassängen. Den plats som sist infärgas är lämplig för provtagning. - Kontrollera alla bassänger, varje dag! Olika bassänger har olika förutsättningar och belastning. Det är därför väsentligt att provtagning utförs i varje enskild bassäng, även om flera bassänger är kopplade till en gemensam vatten- behandling. * Infärgningsprov är ett obligatoriskt test och utförs enligt SS EN 15288. Se mer på sidan 130. Myndighetskrav HSLF-FS 2021:11 Övervakning av desinfektionsmedlets effekt. Verksamhetsutövaren bör kontrollera halten av fritt klor och pH i bassänger där klor används som desinfektionsmedel, varje dag som bassängen är öppen för bad. Dessa parametrar bör kontrolleras flera gånger per dag på större anläggningar och i högtempererade bassänger. Om det finns automatisk utrustning för reglering av pH och för dosering av desinfektionsmedel bör verksamhetsutövaren dagligen kontrollera att denna visar rätt. Verksamhetsutövaren bör även kontrollera halten av bundet och totalt klor dagligen. Resultatet av kontrollerna bör dokumenteras. Manuell provtagning av fritt klor, pH-värde och bundet klor • dagligen • i varje bassäng • på sämsta punkt • vid högsta belastning Analys och daglig provtagning Tips Beskrivning av daglig provtagning, avläsning och analys enligt driftjournal för offentliga spa- och badanläggningar. Steg-för-steg-beskrivning hur man metodiskt underhåller och grundligt rengör sin Berndorf stålbassäng i 19 steg! Hur man utför en mikrobakteriell analys, provtagning ur bassäng Vi bjuder dig på erfarenhetsbaserad kunskap! På vår YouTube-kanal hittar du mängder av instruktionsfilmer och matnyttiga tips och råd. Till exempel om hur du kalibrerar dina analys- och mätinstrument, hur du tar bakterieprov på rätt sätt, samt hur du sköter och underhåller din anläggning på bästa sätt. Tips & råd Prenumera på vår YouTubekanal, där vi löpande lägger upp nya instruktions- och informationsfilmer. Följ oss även på våra övriga sociala kanaler, Linkedin, Facebook och Instagram. Tel: 0300-83 70 00 | enviroprocess.com

RkJQdWJsaXNoZXIy MjYyNDk=